Waarom verschijnt datgene wat ik op mijn touchscreen schrijf niet exact op de plek waar mijn vinger zich bevindt?

Waarom verschijnt datgene wat ik op mijn touchscreen schrijf niet exact op de plek waar mijn vinger zich bevindt?

• De kans is groot dat je touchscreen niet juist is gekalibreerd. Dit kun je corrigeren met de Windows-tool TABCAL. Typ in de zoekbalk van Windows 'TABCAL' om de tool te starten en volg de instructies.

• Stuur jij je touchscreen aan met een Chromebook? Volg dan de volgende stappen:
    1. Type in de Chrome Browser: 'chrome://flags'
    2. Type vervolgens in de zoekbalk 'touchscreen calibration
    3. Zet de gevonden instelling: 'Enable/disable touchscreen calibration option in material design settings' met het drop down-menu op “Enabled' en bevestig door rechtsonderin op 'Restart Now' te drukken.
    4. Selecteer vervolgens de tijd in de rechterbenedenhoek.
    5. Selecteer 'Instellingen'
    6. Klik in het gedeelte 'Apparaat' op 'Schermen'. Hier kun je het touchscreen kalibreren.
  • Het kan ook zijn dat de afwijking wordt veroorzaakt door een verkeerd ingestelde resolutie. Kies op je computer (bij 'beeldscherminstellingen') een resolutie van minimaal 1920x1080. Gebruik je een Chromebook? Druk op Shift + Ctrl en dan op + (lager) of – (hoger) om de resolutie aan te passen. Lukt het niet? Neem dan contact op met je netwerkbeheerder.